Słodka kukurydza i bazylia jogurt Pops
Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz papierowe kubki i patyczki, liście bazylii, pół na pół i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Halibut z papryką kukurydzianą i bulionem bazyliowym, Makaron z bazylią, Fetanem i słodką kukurydzą Miso Carbonara, oraz Lody z kukurydzą i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój kukurydzę z kolb do równej 1 szklanki; pokrój kolby na pół. W rondlu 4-ćwiartkowym wymieszaj ziarna kukurydzy, kolby kukurydzy, pół na pół i cukier.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć; zdjąć z ognia.
Odrzuć kolby kukurydzy. W blenderze umieścić mieszaninę kukurydzy. Przykryć; zmiksować na średniej prędkości około 1 minuty lub do uzyskania gładkiej konsystencji. Naciśnij mieszaninę przez sitko do dużej miski. Wymieszać z jogurtem i bazylią.
Podzielić mieszaninę równomiernie między formy lodu pop. (Jeśli używasz kubków papierowych, wlej mieszaninę do kubków i przykryj folią. Za pomocą noża wykonaj małą szczelinę w środku folii i przesuń otwór do przebijania.) Zamrozić 8 godzin lub do momentu twardego. Aby służyć, Usuń pops z form lub odklej papierowe kubki.