Szynka i szwajcarska nadziewana pierś z kurczaka z sosem musztardowym
Przepis na szynkę i szwajcarską nadziewaną pierś z kurczaka z sosem musztardowym można przygotować w około 30 minut. Ta przystawka ma 417 kalorii, 45 g białka i 23 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 osobom i kosztuje 1,99 USD za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup majonez, sól i pieprz, miód i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 60%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Nadziewana pierś kurczaka w sosie miodowo-musztardowym, Szynka nadziewana piersią z kurczaka w sosie oraz Grillowane piersi z kurczaka nadziewane szynką i serem szwajcarskim.
Instrukcje
Trzymaj ostry nóż równolegle do deski do krojenia i wzdłuż jednego dłuższego boku piersi kurczaka; przeciąć prawie na pół, pozostawiając pierś przyczepioną z jednej strony. Otwórz pierś tak, aby leżała płasko; przykryć plastikową folią. Używając płaskiej strony tłuczka do mięsa, lekko ubijaj do 1/4 cala. grubość.
Zdejmij plastikową folię i posyp solą i pieprzem do smaku.
Plaster sera przekrój na pół. Owiń każdą połówkę jednym plasterkiem szynki, zakładając szynkę nad serem, aby całkowicie otoczyć ser.
Na każdej piersi kurczaka połóż wiązkę szynki. Aby równomiernie upiec, wsuń wąski koniec kurczaka w stronę środka. Złóż pierś kurczaka na wiązkę szynki.
Posyp tymiankiem wierzch każdej piersi kurczaka.
Włóż nadziewane piersi z kurczaka do średniej lub dużej torebki Ziploc® Zip 'n Steam™, tak aby najgrubsza część kurczaka była skierowana w stronę zewnętrznych krawędzi torebki. Zamknij torebkę i włóż do kuchenki mikrofalowej.
Gotuj na pełnej mocy przez 5 do 5 i pół minuty lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 170°. W razie potrzeby kontynuuj podgrzewanie w kuchence mikrofalowej w 30-sekundowych odstępach, aż do zakończenia testów kurczaków. Przed użyciem należy pozostawić torbę na 1 minutę. W międzyczasie na sos musztardowy połącz wszystkie składniki w małej misce.
Ostrożnie otwórz torbę. Użyj szpatułki, aby wyjąć kurczaka z torby.
Podawać z sosem musztardowym.