Szyfonowe ciasto bananowe
Szyfonowe ciasto bananowe może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 30 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 8 g tłuszczu i łącznie 273 kalorie. Udaj się do sklepu i kup sól, ekstrakt waniliowy, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 17%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy obejmują gorące szyfonowe ciasto kakaowe {The Cake Slice Bakers}, gorące szyfonowe ciasto kakaowe {The Cake Slice Bakers} i szyfonowe ciasto.
Instrukcje
Pozostaw jajka w temperaturze pokojowej na 30 minut. W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. W misce wymieszaj żółtka, olej, wodę i wanilię; dodać do suchych składników wraz z bananami. Ubijaj, aż dobrze się wymiesza. W innej dużej misce i czystymi ubijaczkami ubijaj białka z dużą prędkością, aż powstanie sztywna piana. Wmieszać do masy żółtkowej.
Delikatnie nałóż łyżką ciasto na nienatłuszczoną formę o średnicy 10 cali. miska rurowa.
Ciasto przeciąć nożem, aby usunąć kieszenie powietrzne.
Piec na najniższym ruszcie w temperaturze 325° przez 60–65 minut lub do momentu, aż górna część odskoczy po lekkim dotknięciu. Natychmiast odwrócić formę do pieczenia; całkowicie ostygnąć. Przeprowadź nóż po bokach i środkowej rurze patelni. Odwróć ciasto na talerz do serwowania; mroźna góra i boki.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Francisa Forda Coppoli Diamond Collection Merlot. Recenzentom podoba się to z oceną 4 na 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
![Kolekcja diamentów Francisa Forda Coppoli Merlot]()
Kolekcja diamentów Francisa Forda Coppoli Merlot
Merlot był tradycyjnie używany do łączenia miękkości i bogactwa w mieszankach Cabernet, ale obecnie stał się jednym z najpopularniejszych czerwonych win z Kalifornii. Blue Label Merlot Francisa Coppoli Diamond Series z 1999 r. jest hojny i bogaty. Wykonany jest z niewielkich ilości Syrah i Cabernet Sauvignon, aby dodać osobowości i podnieść aromaty. Merlot dojrzewa w nowych lub trzyletnich beczkach z francuskiego dębu przez osiem miesięcy. W nosie wyróżniają się aromaty jagód i ciasta jeżynowego, które integrują się ze stylową tostowością dębu. Na podniebieniu rozpoznawalne aromaty malin i gęstego błękitu, dżemowo-owocowych aromatów łączą się z elegancką strukturą wina, zapewniając stylowy i długi finisz. Merlot z serii Diamond z 1999 r. jest niezwykle zachęcający, odznacza się wielkim bogactwem i atrakcyjnością; nadaje się do picia teraz lub można go odłożyć na dwa do pięciu lat.