Szybka i łatwa zupa z Czarnej Fasoli
Szybka i łatwa zupa z czarnej fasoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 4 porcje z 357 kalorii, 18g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Za 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sól, pastę sambal, pieprz cayenne i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny do Jesień. Jest dostarczany przez Allrecipes. 138 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest całkiem niezłe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Szybka I Łatwa Zupa Z Czarnej Fasoli, Szybka I Łatwa Sałatka Z Czarnej Fasoli, oraz Szybka I Łatwa Sałatka Z Czarnej Fasoli.
Instrukcje
Boczek włożyć do zimnego garnka. Podgrzej na średni, gotuj i mieszaj, aż boczek będzie ugotowany, ale nie chrupiący.
Dodaj cebulę; gotuj i mieszaj przez 5 minut, aż cebula stanie się przezroczysta i złocista.
Dodaj czosnek; gotuj przez 2-3 minuty.
Dodaj wywar z kurczaka, podgrzej na średnio wysoki. Dodaj oregano, cayenne i sól.
Dodaj czarną fasolę i wodę. Wróć do gotowania na wolnym ogniu.
Dusić na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez 20-30 minut. Podczas gotowania zetrzyj około połowy fasoli, aby zagęścić zupę.
Dodaj czarny pieprz i kminek.
Zrób smak, mieszając razem mieloną zieloną cebulę, pastę sambal i sok z limonki.
Podawać przyozdobione smakiem, posiekaną zieloną cebulką i kwaśną śmietaną.