Szwedzkie naleśniki
Szwedzkie naleśniki to śniadanie dla 5 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 364 kalorie . Za 70 centów za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów skandynawskiego jedzenia. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Mieszanka borówek, cukru, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 42% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to Baked Swedish Pancake , Jen's Swedish Meatballs i Saffron Buns - Swedish Lussebullar .
Instrukcje
W blenderze wymieszaj pierwsze sześć składników. Przykryj i miksuj, aż się połączą.
Rozgrzej lekko natłuszczoną patelnię 8-calową z powłoką zapobiegającą przywieraniu; wlej 1/4 szklanki ciasta na środek. Podnieś i przechyl patelnię, aby równomiernie pokryć dno. Smaż, aż wierzch będzie suchy; obróć i smaż jeszcze 15-20 sekund.
Powtórz z pozostałym ciastem, dodając olej do patelni w razie potrzeby. Ułóż naleśniki na papierze woskowanym lub ręcznikach papierowych pomiędzy nimi. Podgrzej w mikrofalówce, jeśli chcesz.
Złóż naleśniki na ćwiartki; podawaj z jagodami, dżemem malinowym i bitą śmietaną.