Szpinak Śmietankowy

Szpinak Śmietankowy
Szpinak śmietany może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.53 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka masła, soli i mielonego pieprzu, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 66 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Zdrowy szpinak kremowy: mniej śmietany, więcej szpinaku, tak samo dobry, Szpinak Śmietankowy, oraz Szpinak Śmietankowy.

Instrukcje

1
Połączyć mleko, szpinak płyn i czosnek w 1-quart kuchenka mikrofalowa bezpieczne miarki filiżanki lub małej miski pokryte spodkiem ,i kuchenka mikrofalowa (lub podgrzewać powoli w średnim rondlu) aż bardzo gorące i parne.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
CzosnekCzosnek
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
MikrofalówkaMikrofalówka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odstawić na 5 do 10 minut, aby zmiękczyć czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
3
Masło rozpuścić w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
4
Ubić w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dodaj gorącą mieszaninę mleka na raz, a następnie ubijaj, aż będzie gładka. Wymieszać ze szpinakiem; gotować, aż sos będzie gęsty i bąbelkowy i szpinak jest delikatny, ale nadal zielony, o 5 protokół. Wymieszać z serem, gałką muszkatołową i obfite posypanie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzpinakSzpinak
SerSer
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Podawać na gorąco.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia37
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn