Szparagi Piec
Szparagi Piec trwa około 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Za 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 15 porcji z 236 kalorii, 14g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 90 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką szparagi, sól, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Szparagi Piec, Piec Szynkę Szparagową, oraz Szparagi i Szwajcarski Piec.
Instrukcje
Jeśli używasz surowych szparagów: umieść kosz do gotowania na parze lub włóż dwie szklanki wody do małego garnka. Doprowadź wodę do wrzenia, a następnie dodaj szparagi. Gotuj do miękkości, ale nadal jędrny, około 5 minut.
Lekko nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali. Podziel bułki obiadowe na pół i odłóż górną połowę na bok. Rozerwij dolną połowę rolek na kawałki i równomiernie rozprowadź na patelni.
Ułóż szparagi, ser i szynkę na kawałkach chleba. Ułóż pozostałą połowę bułek na wierzchu innych składników.
Ubij jajka, mleko, cebulę, sól i pieprz.
Wlej mieszankę jajeczną na patelnię i wstaw do lodówki na noc.
Wyjmij patelnię z lodówki 30 minut przed pieczeniem i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec bez przykrycia, aż nóż włożony do środka patelni wyjdzie czysty, około 55 minut.
Odstaw na około 10 minut przed cięciem.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut]()
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.