Szkolne Ziemniaki zapiekane
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Szkoły się zapiekane ziemniaki spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 360 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sól, bułkę tartą, cheddar i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ziemniaki Zapiekane, Zapiekane ziemniaki i szynka, oraz Ziemniaki Zapiekane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Lekko posmaruj naczynie do pieczenia w piekarniku z odrobiną masła.
Roztopić resztę masła w rondlu lub małej patelni i podsmażyć cebulę, aż stanie się przezroczysty. Stopniowo dodawać mąkę, aby uzyskać blond zasmażkę, następnie powoli dodawać mleko i pozostawić mieszaninę do zagęszczenia. Doprawić białym pieprzem i odrobiną soli i zdjąć z ognia. (Należy uważać, aby nie przesadzić z solą, ponieważ w serze jest sól.)
Warstwa 1/3 ziemniaków w naczyniu do pieczenia, a następnie 1/3 sosu mlecznego i 1/4 szklanki rozdrobnionego białego cheddaru. Powtórz sekwencję dwa razy w sumie 3 warstwy. Można top z bułki tartej przed pieczeniem, ale pominąć, jeśli danie bezglutenowe.
Piec pod przykryciem przez około 45 minut do 1 godziny, zdejmując pokrywę przez ostatnie 10 minut. (Można przyspieszyć czas gotowania przez wstępne kuchenki mikrofalowej na 10 do 15 minut przed pieczeniem, lub nawet par-gotowanie ziemniaków.) Zapiekane ziemniaki są wykonywane, gdy ziemniaki są miękkie.
Odstawić na kilka minut przed podaniem.
Udekoruj plasterkami szalotki i bułką tartą.
Wszystkie dzieci wydają się kochać to danie (dorośli też). Utrzymuję to danie wizualnie proste, używając tylko jasnych składników, ponieważ dzieci wydają się wolą go bez zielonych rzeczy (jak zielone części szalotki), lub czarne rzeczy (jak mielony pieprz). Możesz jednak poprawić kolor, jeśli chcesz. W odcinku, mamy zwieńczone to z bułką tartą-co można zrobić-ale zachować podstawowy przepis bezglutenowy.