Szaszłyki wieprzowe Mojo z kubańskimi chłodnicami
Jeśli masz w pobliżu 25 minut do spędzenia w kuchni, szaszłyki wieprzowe Mojo z kubańskimi chłodnicami mogą być doskonałe bezmleczne przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 18g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga lodu, fileta wieprzowego, nasion kminku i soku z pomarańczy. Sprawdza się jako danie główne. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest całkiem dobre. Polędwica Wieprzowa Cuban Mojo, Kotlety wieprzowe kubańskie z Mojo, oraz Slow Cooker Cuban Mojo Pork są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Aby zrobić szaszłyki, wlej olej do dużej patelni na bazie ciężkiej, dodaj czosnek i gotuj na małym ogniu, aż ugotujesz i zaczniesz grzać uważaj, aby się nie przypalić. Dodajemy kminek, krótko mieszamy, następnie dodajemy soki cytrusowe, tymianek i trochę przypraw. Pozostawić do wrzenia przez kilka minut, aby się skoncentrować i zrobić sos. Super.
Włóż wieprzowinę do miski i wymieszaj w trzech czwartych schłodzonej marynaty. Pozostawić do marynowania na 1 godzinę w temperaturze pokojowej lub na noc w lodówce.
Gotową wieprzowinę nawleczyć na 18 wcześniej namoczonych drewnianych szaszłyków. Patelnia na 2 min z każdej strony lub do ugotowania. Układamy na półmisku, polewamy pozostałym sosem i podajemy przyozdobione pomarańczowymi klinami.
Aby zrobić lodówki, włóż garść kruszonego lodu do każdej z 6 wysokich szklanek. Wymieszaj sok z limonki i cukier, aż cukier się rozpuści, a następnie włóż do szklanek. Lager, następnie Ginger ale podziel między szklanki, top plastrami limonki i podawaj z szaszłykami wieprzowymi.