Szarlotka Karmelowa Bezglutenowa
Przepis bezglutenowy karmelowy Szarlotka może zaspokoić Amerykański głód w okolicy 3 godziny i 5 minut. Ten deser ma 253 kalorie, 2G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 86 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Halloween. Udaj się do sklepu i odbierz lody waniliowe, karmelową polewę, pekany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Gluten Free Caramel Apple Trifle, Bezglutenowy Karmelowy Chleb Jabłkowy, oraz Bezglutenowe Nie Piec Karmel Szarlotka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. podziel ciasto na pół. Zagnieść 1 połówkę, aż zmiękną i nie będą kruche. Spłaszczyć na okrągło; umieścić między 2 arkusze gotowania pergaminu lub papieru woskowanego.
Roll w okrągły 1 1/2 cala większy niż góra 9 1/2-calowy talerz Deep-dish pie.
Ostrożnie odklej górną kartkę papieru. Wymień papier, aby pokryć luźno; ostrożnie obróć ciasto i usuń drugą kartkę papieru. Użyj papieru, aby ostrożnie obrócić ciasto na nie rozdrobniony talerz ciasta; usuń papier. Mocno docisnąć ciasto do dołu i do góry płyty.
Łyżka ciasto nadzienie do skorupki. Powtórz ugniatanie i zwijanie drugiej połowy ciasta; ostrożnie obróć ciasto na nadzieniu. Przyciąć i złożyć krawędzie razem. Spłaszcz krawędź za pomocą widelca lub zaciskania na ozdobną krawędź. Krawędź okładki paskami folii.
Piec 30 minut; usunąć folię.
Piec 10 do 20 minut dłużej lub aż skorupa jest złoty kolor. Schłodzić 1 godzinę przed podaniem.
Tymczasem w 1-filiżance mikrofal miarki, wymieszać polewy i orzechów pekan. Kuchenka mikrofalowa na wysoki 30 do 60 sekund lub aż ciepłe; wymieszać.
Ciasto pokroić na 8 porcji; umieścić na pojedynczych talerzach. Top każdy z 1/4 szklanki lodów; łyżka mieszanki karmelu na górze.