Szampański Kurczak z pieczarkami
Szampan kurczak i grzyby wymaga około 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 319 kalorii, 8G białka, oraz 16G tłuszczu. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Sylwester wydarzenie. Jeśli masz mąkę, szalotkę, śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Szampańskie krewetki i grzyby, Wino czy Szampan? Nie Ma Sprawy! Sum smażony na patelni na szampańskim Risotto z sosem Champagne Pan, oraz Różowe babeczki z szampanem z lukrem Truskawkowym #sundaysupper.
Instrukcje
Wymieszać razem pierwsze 3 składniki w płytkiej misce. Dredge kurczaka w mieszaninie mąki; umieścić na stojaku z drutu.
Odstawić na 15 minut. Pogłębianie kurczaka w mieszaninie mąki ponownie; powrót do stojaka.
Roztopić masło z oliwą z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować kurczaka, w partiach, 5 minut z każdej strony lub aż złoty kolor.
Kurczaka wyjąć na talerz.
Dodaj szalotki na patelni; gotować, często mieszając, 2 protokół lub do złotego koloru.
Dodać grzyby i czosnek, i gotować, mieszając często, 10 minut lub aż grzyby będą miękkie. Wymieszać z szampanem i tymiankiem; doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozluźnić rumiane cząstki z dna patelni. Zmniejsz ciepło i przywróć kurczaka na patelnię. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub do momentu zakończenia.
Przełożyć kurczaka na półmisek. Śmietanę wymieszać z mieszanką grzybową. Gotować 5 do 6 minut lub aż zgęstnieje.
Dodać sól i pieprz do smaku.
SOS podawać natychmiast nad kurczakiem.