Szampan gotowany kurczak z sałatką winogronową

Szampan gotowany kurczak z sałatką winogronową
Szampan gotowany kurczak z sałatką winogronową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $4.96 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 509 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Mieszanka świeżo pietruszki liści, świeżo pietruszki liści, szalotka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby wykorzystać szampana można śledzić to danie główne z Babeczki szampańskie z włoskim maślanym kremem jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest idealny do Sylwester. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Szampan gotowany kurczak z sałatką winogronową, Pan Seared Świeże Maine Diver Przegrzebki Kremowy Awokado Szampan Sałatka Winogronowa Teriyaki Cabernet SOS Maślany, oraz Sorbet ze świeżych winogron i szampana.

Instrukcje

1
Na dużej patelni o prostych bokach roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodaj szalotki i saute do miękkości, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
3
Dodaj szampana, natkę pietruszki i sok z cytryny na patelnię. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
SzampanSzampan
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Przesuń kurczaka do mieszaniny szampana i kłusować 15 minut, obracając raz. (Użyj natychmiastowego odczytu termometru, aby upewnić się, że temperatura wewnętrzna wynosi 165 stopni F.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
5
Kurczaka wyjąć łyżką szczelinową na talerz; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6
Chochla 1/2 szklanki płynu kłusowniczego do małego garnka na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
8
Wymieszać z białym sosem. Dusić 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mix SosówMix Sosów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
Podawać kurczaka, sos łyżka na wierzchu i udekorować pietruszką i sałatką winogronową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
WinogronaWinogrona
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Połącz wszystkie składniki w średniej misce; dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, użyć jako ozdoba gotowanego kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

2(zima)2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento7506 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiSzampanSzampan680Orzechy dowolne (posiekane)piersi z kurczaka, bez kości, bez skóry, wypłukane i poklepane na suchopiersi z kurczaka, bez kości, bez skóry, wypłukane i poklepane na sucho1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeżo posiekane liście pietruszkiświeżo posiekane liście pietruszki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeżo posiekane liście pietruszki, plus więcej do dekoracjiświeżo posiekane liście pietruszki, plus więcej do dekoracji2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekane czerwone winogrona bez pestekgrubo posiekane czerwone winogrona bez pestek1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2szalotki w plasterkachszalotki w plasterkach1Dużeszalotka, drobno posiekanaszalotka, drobno posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mieszanka sosu białego (zalecane: Knorr)mieszanka sosu białego (zalecane: Knorr)
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn