Szafran gotowane krewetki z ogolonym koprem włoskim i cytrusowym winegretem

Szafran gotowane krewetki z ogolonym koprem włoskim i cytrusowym winegretem
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Szafran gotowane krewetki z ogolonego kopru włoskiego i cytrusów Vinaigrette może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 667 kalorii. Na 5,13 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pomidora, koper włoski, krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chrupiąca patelnia zapiekana Florida Snapper z kremem z marakui i cytrusami Florida i ogoloną sałatką z kopru włoskiego, przyozdobiona smażonymi krewetkami Florida Gulf i pikantnym Zielonym dżemem z Mango, Sałatka z cytrusów, selera i ogolonego kopru włoskiego, oraz Gotowane ostrygi w zupie Koper-Szafran dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: szaszłyki bambusowe 6 cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
3
Usuń głowy i muszle z krewetek, utrzymując ogony nienaruszone i rezerwy. Devein krewetki i odstawić na lodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
4
Do kłusowania cieczy: stromo szafran w białym winie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
SzafranSzafran
5
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym garnku o dużym dnie na średnim ogniu, aż olej łatwo przesuwa się po patelni, dodać zastrzeżone głowy krewetek i muszli i gotować, aż zmienią kolor pomarańczowo-czerwony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Dodać koper włoski, cebula, marchew i delikatnie brązowy, o 2 protokół. Używając tarki do sera, delikatnie zetrzyj pomidora na bulionie i gotuj przez kolejne 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TarkaTarka
7
Dodaj białe wino i mieszankę szafranu, wodę, cały estragon i całą bazylię. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć do delikatnego gotowania na wolnym ogniu przez 45 minut, często odtłuszczając. Odcedzić i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
SzafranSzafran
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
8
Dla szaszłyków: umieść krewetki na szaszłyku, przebijając ogon i ciało, około 3 na szaszłyk. Doprawić koszerną solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
9
Wrzucić płyn do pieca i podgrzać do delikatnego gotowania na wolnym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
10
Dodaj szaszłyki z krewetek do cieczy i gotować, aż krewetki są twarde i po prostu gotowane przez, uważając, aby nie nad gotować, o 2 do 2 1/2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
11
Podawać na ogolonym koprze z cytrusowym winegretem i udekorować liśćmi kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
12
Starannie ułóż koper włoski, awokado i grejpfrut na talerzu i ubierz cytrusowym winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
13
W średniej wielkości misce do mieszania, ubić razem czosnek, miód, musztardę, ocet, sok z cytryny, sok pomarańczowy i sól. Stopniowo wlać oliwę z oliwek i olej rzepakowy do mieszanki podczas ubijania. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku

Składniki

1dojrzałe awokado w plasterkachdojrzałe awokado w plasterkach1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1marchew, obrana i grubo posiekanamarchew, obrana i grubo posiekana11 funt cukinii,Musztarda DijonMusztarda Dijon1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiporwana lub posiekana bazylia (10 do 12 liści)porwana lub posiekana bazylia (10 do 12 liści)6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKoper włoski, do dekoracjiKoper włoski, do dekoracji1( bakłażany)koper włoski, pokrojony cienkokoper włoski, pokrojony cienko2Cebulki koper włoski, grubo posiekanyCebulki koper włoski, grubo posiekany1bunch1 szklanka mocno upakowanych liści bazylii1 szklanka mocno upakowanych liści bazylii1bunchświeży estragonświeży estragon1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek drobno startyczosnek drobno starty1grejpfrut, odcinki usuniętegrejpfrut, odcinki usunięte11 funt cukinii,1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyLód, do chłodzenia krewetekLód, do chłodzenia krewetek6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna, do przyprawSól koszerna, do przypraw1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1Cebula hiszpańska, grubo posiekanaCebula hiszpańska, grubo posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania2szczypceszafranszafran1szczyptaSzczypta soliSzczypta soli907Orzechy dowolne (posiekane)(16/20-count) całe krewetki(16/20-count) całe krewetki1pomidor pokrojony w 1/2pomidor pokrojony w 1/22Średnia żółta cebula, posiekana1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet winny białyocet winny biały

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Anne Amie Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Anne Amie Pinot Gris
Anne Amie Pinot Gris
Aromaty cytryny, mandarynki, kwiatu lipy, kwiatu pomarańczy. Smak owoców pestkowych, chrupiących jabłek, azjatyckiej gruszki, kardamonu. Wykończenie ma suchą, długą, mineralność.Sugerowane połączenia pokarmowe: pieczony kurczak, małże, sery, grillowana kabaczka.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn