Syrian Sliha

Syrian Sliha
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj syryjskiego Slihana. Ten wegański przepis służy 12 i kosztuje 1,27 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 289 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz jagody pszenicy, zmielony cynamon, orzeszki piniowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka Syryjska, Ryż Syryjski, oraz Sałatka Syryjska dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Moczyć jagody pszenicy w dużej misce z chłodną wodą przez co najmniej 8 godzin i do 16 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odcedzić jagody pszenicy na drobnoziarnistym sitku lub drobnoziarnistym durszlaku ustawionym w zlewie. Wrzuć ziarna do średniego rondla z nasionami kopru włoskiego i napełnij rondel 2/3 drogi wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż ziarna będą miękkie, o 50 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
ZiarnaZiarna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
3
Odcedzić ponownie w tym sito lub durszlak; jeśli używasz standardowego durszlaka z większymi otworami, ułóż go gazą lub ręcznikami papierowymi, aby nie stracić nasion kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SernikSernik
DurszlakDurszlak
SitoSito
4
Jak gotować jagody pszenicy, rozrzucić pistacje, orzeszki piniowe, i orzechy włoskie w dużej suchej patelni i ustawić go na średnim ogniu. Tosty, mieszając raz na jakiś czas, aż orzechy są lekko rumiane, może 5 lub 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
TostyTosty
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Rozłóż je na dużej desce do krojenia i ostudzić przez kilka minut; następnie posiekaj je na małe kawałki, o wielkości samych jagód pszenicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Zeskrobać jagody pszenicy i nasiona kopru włoskiego do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Wymieszaj wszystko inne: posiekane orzechy, cukier, nasiona granatu, kokos, cynamon i sól. Schłodzić do temperatury pokojowej przed podaniem lub przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce na śniadania (lub przekąski) w nadchodzącym tygodniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
CynamonCynamon
KokosKokos
CukierCukier
OrzechyOrzechy
SólSól
8
Przed dokonaniem: Przechowywać pod przykryciem w lodówce do 1 tygodnia.SZEF KUCHNI!•
9
Dodaj 1/2 łyżeczki wody różanej z cynamonem i solą.Zamiana ziarna * Zastąp 1 szklankę Kamut dla jagód pszennych•Notatki testerów * syryjscy Żydzi w Damaszku robią tę mieszankę granatu, ziarna i orzechów, aby uczcić pierwsze ząbkowanie dziecka-prawdopodobnie po to, aby przypomnieć DOROSŁYM, dlaczego w ogóle mają zęby! Mimo wszystko, to doskonałe śniadanie. Łyżka do misek sama-lub podawać z odrobiną jogurtu. Może być spożywany w temperaturze pokojowej lub na zimno z lodówki.* Ponieważ jagody pszenne są gotowane z nasionami kopru włoskiego,nie ma prawdziwego sposobu na zaoszczędzenie czasu przy użyciu wstępnie gotowanych ziaren. To powiedziawszy, możesz ugotować jagody pszenicy z nasionami kopru włoskiego do 2 dni wcześniej i przechowywać je w plastikowej torbie zamkniętej na suwak w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Jogurt ZwykłyJogurt Zwykły
GranatGranat
Woda RóżanaWoda Różana
CynamonCynamon
ZiarnaZiarna
KamutKamut
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
101 zaskakujących i satysfakcjonujących przepisów na każdy posiłek dnia Bruce Weinstein i Mark Scarbrough. Copyright © 2012 by Bruce Weinstein and Mark Scarbrough. Fotografie Tiny Rupp. Opublikowane przez Rodale, Inc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
ZiarnaZiarna
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia23
Magazyn