Sycylijska Brioche Śniadaniowa
Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 14 porcji z 439 kalorii, 10g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, masło, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Domowej roboty Brioche (Oh glorious buttery Brioche), Brioche, oraz Brioche dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce miksera stojącego połącz drożdże, cukier, sól i mąkę.
Dodaj sok pomarańczowy i jajka i ubijaj, aż ciasto zacznie się formować.
Używając haka do ciasta, ugniataj chleb, aż będzie gładki i błyszczący, około 10 minut.
Dodać 2 łyżki masła. Wyrabiamy ciasto do wchłonięcia. Powtórzyć z pozostałym masłem, dodając dwie łyżki na raz. Po dodaniu masła ugniatamy przez minutę.
Przykryć ciasto ręcznikiem do naczyń i odstawić do podwojenia objętości, około 2 godzin.
Punch ciasto do opróżnienia. Kształt w piłkę. Przykryć ręcznikiem do naczyń i odstawić do lodówki na dwie godziny lub na noc.
Niech ciasto wróci do temperatury pokojowej. Wyłóż dwie blachy do pieczenia pergaminem. Uformuj ciasto na czternaście okrągłych kulek, umieszczając kulki na przygotowanych blachach do pieczenia.
Niech bułki wzrosną, aż podwoi się ich rozmiar, około godziny.
Rozgrzej piekarnik do 400° F. lekko ubić jajko łyżeczką wody.
Umyć jajkiem pędzla na wierzchu bułki.
Pieczemy bułki na złoty kolor, około 15 minut.
Aby służyć, każdą schłodzoną bułkę pokroić na pół i wypełnić lodami.