Sunny ' s Game Day Chili

Sunny ' s Game Day Chili
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Sunny ' s Game Day Chili. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 33g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 473 kalorie. Ten przepis służy 10. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Mieszanka Węgierski, cynamon, jalapeno, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Gra Dzień Chili, oraz Gra Dzień Chili dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W dużym garnku na średnim ogniu dodać olej roślinny, cebulę i jalapeno.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Posypać solą i saute, aż oba są lekko miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)(duża Tuba)
4
Wyjmij osłonkę z chorizo i dodaj ją do garnka. Za pomocą drewnianej łyżki lub zacieru do ziemniaków rozbijaj linki, aż będą przypominały mielone mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Saute, aż olej w kolorze pomarańczowym jest zwolniony i chorizo zaczyna się lekko chrupiące o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
6
Dodaj czosnek, kminek, oregano, chili w proszku, tymianek, papryka, płatki czerwonej papryki, pomidory, i koncentrat pomidorowy. Dobrze wymieszać wszystkie składniki i gotować, aż skórki pomidorów zaczną się odklejać i wszystko będzie w Kolorze ciemnoczerwono-brązowym, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
7
Dodać indyka i sos Smakowy, a następnie za pomocą łyżki lub masher, rozbić mielonego indyka od siebie mieszając często podczas gotowania. Gotuj, aż indyk się podgrzeje, następnie dodaj bulion z kurczaka, ostry sos, laskę cynamonu oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać mączkę kukurydzianą, spuścić na wolnym ogniu i przykryć. Gotować przez około 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu, aby uwolnić chili z dna garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Indyk MielonyIndyk Mielony
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
8
Usuń laskę cynamonu, gdy zaczyna się un-curl się i chłonąć trochę wilgoci staje się gęsty i nawilżony, około 40 minut na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
9
Tymczasem w ciężkim garnku lub frytkownicy rozgrzać wystarczająco dużo oleju, aby wypełnić garnek co najmniej 3-cale głębokości do 350 stopni F. stos tortille, kilka na raz, i pokroić w 4 paski. Gdy olej osiągnie temperaturę, dodawać 5 do 6 pasków na raz i smażyć partiami, aż kran z łyżki zabrzmi pusto i bąbelki zaczną tworzyć się na paskach, około 1 minuty na każdą partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
10
Wyjąć na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz i natychmiast posypać każdą partię solą. Około 30 minut przed podaniem dodać fasolę cannellini do chili i wymieszać do rozgrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa Krem Z BrokułówZupa Krem Z Brokułów
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
11
Przenieść chili do dużej miski i służyć z chipsów tortilla i ozdoby ustawić jak bar.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Składniki

10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz879Orzechy dowolne (posiekane)fasola cannellini, opłukana i osuszonafasola cannellini, opłukana i osuszona4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania454Orzechy dowolne (posiekane)niegotowane lub świeże Meksykańskie chorizo (około 4 linków)niegotowane lub świeże Meksykańskie chorizo (około 4 linków)1stick(3-calowy) cynamon(3-calowy) cynamon20tortille z niebieską kukurydzątortille z niebieską kukurydzą227Orzechy dowolne (posiekane)Możliwe Dodatki: 1 śmietana, 2 szklanki startego cheddaru, 2 szklanki startego sera pieprzowego, 1 duża cebula, pokrojona w kostkę, 4 szalotki, posiekane, 5 pomidorów rzymskich, pokrojone w kostkę, 1 pęczek kolendry, liście posiekaneMożliwe Dodatki: 1 śmietana, 2 szklanki startego cheddaru, 2 szklanki startego sera pieprzowego, 1 duża cebula, pokrojona w kostkę, 4 szalotki, posiekane, 5 pomidorów rzymskich, pokrojone w kostkę, 1 pęczek kolendry, liście posiekane11 funt cukinii,suszony tymianeksuszony tymianek2(może być lub przeglądać)mąka kukurydziana drobno zmielonamąka kukurydziana drobno zmielona2goździkiczosnek w plasterkachczosnek w plasterkach2(może być lub przeglądać)aromat sosu (zalecane: Gravy Master lub kitchen Bouquet)aromat sosu (zalecane: Gravy Master lub kitchen Bouquet)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kminek mielonykminek mielony907Orzechy dowolne (posiekane)Indyk mielonyIndyk mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ostry sos (polecam: Frank ' s Red Hot)ostry sos (polecam: Frank ' s Red Hot)11 funt cukinii,Węgierska lub ostra paprykaWęgierska lub ostra papryka1jalapeno, sadzone i posiekanejalapeno, sadzone i posiekane1Dużecebula posiekanacebula posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszone oreganosuszone oregano11 funt cukinii,oliwa z oliwek plus 2 łyżki oliwy (najlepszej jakości) do skropieniaoliwa z oliwek plus 2 łyżki oliwy (najlepszej jakości) do skropienia4Pomidory rzymskie, sadzone i posiekanePomidory rzymskie, sadzone i posiekane10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól2(zima)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej roślinny do smażeniaOlej roślinny do smażenia

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Clos Amador Cava Tendre rosé. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Clos Amador Cava Tendre Rose
Clos Amador Cava Tendre Rose
Intensywny i głęboki różowy kolor z genialnym wyglądem. Ciągłe tworzenie różańców drobnych pęcherzyków. Czyste i intensywne aromaty czerwonych owoców, typowe dla odmiany, z lekką nutą kwiatu róży. Świeży i elegancki, z wyraźnymi nutami dzikich owoców, malin i wiśni, które tworzą mocny, szeroki posmak.Rozkoszowana szczególnie jako aperitif, Róża Clos Amador idealnie pasuje do musu z ciemnej czekolady i jest boska ze świeżymi czerwonymi owocami i ciastami, takimi jak truskawkowa charlotte.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia32
Magazyn