Suflet z krewetek i krabów z czerwoną papryką i estragonem

Suflet z krewetek i krabów z czerwoną papryką i estragonem
Suflety z krewetek i krabów z czerwoną papryką i estragonem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 21g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, parmezan, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Garlicky Linguine z krabem, czerwoną papryką i orzeszkami pinii, Patelnia z krewetkami i papryką, oraz Krewetki I Papryka Kabobs dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°. masło Jeden 10-cup sufflé danie lub sześć 1 1/4-cup sufflé Dania; posypać parmezanem do pokrycia. (Jeśli używasz 1 1/4-szklanki naczynia, umieścić wszystkie 6 na obręczy blachy do pieczenia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz kraba, krewetki, pieczoną paprykę i estragon w procesorze; drobno posiekaj, używając włączania/wyłączania.
Składniki, których będziesz potrzebować
EstragonEstragon
PaprykaPapryka
KrewetkiKrewetki
KrabKrab
3
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj mąkę, szalotkę i cayenne. Gotuj bez brązowienia, aż mieszanina zacznie bąbelkować, stale ubijając, około 1 minuty. Stopniowo ubijaj mleko, a następnie wino. Gotować, aż będzie gładka, gęsta i zacznie wrzeć, stale ubijając, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
SzalotkaSzalotka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Zdjąć z ognia.
6
W misce wymieszać żółtka i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
7
Dodać mieszankę żółtkową na raz do sosu; szybko ubić. Mieszać w mieszaninie kraba.Używając miksera elektrycznego, ubij białka w dużej misce, aż będą sztywne, ale nie wyschną. Ułóż 1/4 białek na letnią bazę sufletową, aby rozjaśnić. Złóż 3/4 szklanki parmezanu, następnie pozostałe białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
BazaBaza
KrabKrab
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
8
Przełożyć suflet do przygotowanego dania.
9
Wstaw suflet do piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Piec suflety, aż nadmuchane, złociste i delikatnie ustawione w środku, około 40 minut dla dużego sufleta (lub 25 minut dla małego sufleta). Za pomocą rękawic kuchennych przełożyć suflet na talerz i natychmiast podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik MittPiekarnik Mitt
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn