Struffoli
Struffoli jest bezmleczne przystawka. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 578 kalorii, 8G białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kaszę manną, jajka, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Struffoli, Struffoli, oraz Struffoli.
Instrukcje
Wyjmij dużą, obramowaną blachę do pieczenia i wstrząśnij semoliną na podstawie. I wyjmij kolejną tacę (nie musi to być blacha do pieczenia) i ułóż ją podwójną warstwą ręczników papierowych. Odstawić oba na bok, podczas gdy można dostać się na z ciasta.
Ubić jajka, cukier, drobno startą skórkę z cytryny i 2 łyżki oliwy z oliwek do spienienia. Stopniowo dodawać około 2 2/3 szklanki mąki i proszku do pieczenia, i mieszać do ciasta. Jeśli jest zbyt lepki, dodaj więcej mąki i ugniataj, używając rąk lub wolnostojącego miksera wyposażonego w hak do ciasta, aż uzyskasz gładkie, giętkie ciasto. To nie trwa długo: prawdopodobnie około 3 minut lub 5 ręcznie.
Mąka powierzchni roboczej i włączyć swoje ciasto. Następnie podziel ciasto na 10 mniej więcej równych kawałków, każdy o wielkości piłki golfowej. Weź 1 kulkę i zwiń ją w linę ok. 1/2 cala grubości, następnie z mącznych rąk podzielić to na około 20 małych kawałków, i toczyć każdy kawałek między rękami (mąki je ponownie, jeśli to pomoże), aby kulki wielkości marmuru.
Ułóż uformowane kulki ciasta na posypanej kaszą manną blasze do pieczenia, tak jak je kształtujesz. Powtórz proces z pozostałymi porcjami ciasta wielkości piłek golfowych: powinieneś zrobić oszałamiające 200 maleńkich kulek!
Rozgrzać olej roślinny w szerokiej, ciężkiej patelni - około 11 cali średnicy i co najmniej 6 cali głębokości-a następnie, gdy olej jest w 191°, ale nie wyżej (można zostawić konserwujące lub cukierki Termometr W, jeśli chcesz), lub kawałek chleba skwierczy i brązowieje natychmiast po upuszczeniu na patelni, można zacząć gotować kulki ciasta. Reguluj temperaturę i cały czas miej oko na patelnię i olej.
Delikatnie opuść, za pomocą miarki siatkowej lub perforowanej łyżki, około 15 małych kulek ciasta na raz. Na początku będą tonąć, a następnie, jak gotować, będą unosić się na powierzchnię i zaczynają się złotobrązowe. Zajmie to do około 1 minuty w zależności od tego, ile masz na raz, ale bądź gotowy, aby wyłowić je za pomocą szufelki z siatki lub perforowanej łyżki na tacy wyłożonej papierowym ręcznikiem, gdy tylko staną się one właściwym złotym kolorem. I pilnuj patelni.
Kontynuuj gotowanie ich partiami-upewniając się, że olej wraca do właściwej temperatury, ale nie nagrzewa się ani nie pęka zbyt energicznie-aż wszystkie zostaną usmażone; możesz je układać na tacy bez szkody. Teraz wyłącz ogrzewanie pod miską olejową i przejdź do etapu klejenia i montażu.
Wlać miód do patelni do pieczenia, która może iść na piecu i podgrzewać bardzo delikatnie, aż stanie się ciekły—kwestia chwil, więc nie opuszczaj patelni—a następnie zdejmij ją z ognia.
Wszystkie smażone kulki ciasta przełóż do rozgrzanego miodu i za pomocą miękkiej szpatułki delikatnie obróć, aby je pokryć. Wyjmij duży talerz lub stojak na ciasto z lekką wargą lub obręczą i mokrymi rękami sprawdź, czy kulki nie są zbyt gorące, a następnie podnieś lepkie kulki i ułóż je wokół zewnętrznej krawędzi talerza w kształcie zwisającego wieńca, pozostawiając na środku małe puste kółko. Nie martw się o symetrię, doskonałość lub liczenie kulek ciasta, proszę.
Umyj miód z rąk i potrząśnij wybraną posypką na lepkim wieńcu, a następnie cofnij się i podziwiaj, zanim umieścisz swoje dzieło tam, gdzie inni mogą to zrobić. Te struffoli są najlepsze, moim zdaniem, zjedzone w dniu, w którym są robione. Użyj miarki lub łyżki i widelca do serwowania. To będzie trudny romans, ale to część ich uroku.
Przedrukowane za zgodą Nigellissima przez Nigellę Lawson, © 2013 Clarkson PotterNIGELLA LAWSON jest autorką ośmiu książek, w tym Nigella Kitchen, Nigella Express i Nigella Bites, które wraz z jej programami telewizyjnymi w Food Network i aplikacjami na iPhone ' a uczyniły ją znaną na całym świecie. Jest również współautorką Oxford Companion to Italian Literature. Nigella Mieszka z rodziną w Londynie.