Steki z tuńczyka z salsą melonową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj steków z tuńczyka z melonem Salsan. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis ma 556 kalorii, 36g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.24 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Udaj się do sklepu i odebrać Chile pieprz, kantalupa, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć biały cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 minut. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Steki z tuńczyka z salsą, Grillowane Steki Z Tuńczyka Z Salsą Mango, oraz Steki Z Okonia Morskiego Z Salsą Pomarańczową (Lub Tuńczykiem).
Instrukcje
Połączyć kantalupę, chile pieprz, bazylia, 2 łyżki oliwy z oliwek, sok z limonki, sól, i cukier w misce.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni. Steki z tuńczyka przyprawiamy solą i pieprzem. Tuńczyk gotować w oleju przez 3 minuty na stronę. Łyżka mieszanki kantalupy nad każdym steku służyć.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.