Stek Smażony Z Kurczakiem

Stek Smażony Z Kurczakiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego steka z kurczaka. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 485 kalorii, 29g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, sól, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek Z Kurczaka Smażony, Stek Z Kurczaka Smażony, oraz Najlepszy Stek Z Kurczaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 3 składniki wymieszać w płytkim naczyniu.
2
Połącz maślankę z ostrym sosem w misce. Steki pogłębiania w mieszaninie mąki; zanurzyć w mieszaninie maślanki, i zanurzyć ponownie w mieszaninie mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Ostry SosOstry Sos
StekStek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Rozgrzać 1/4 szklanki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj steki i gotować 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
5
Wyjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Steki osuszyć na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Ciepło pozostałe 2 łyżki oleju na patelni;trzepaczka w 2 łyżki mąki, i gotować, ubijając stale, 5 minut lub do jasnego złotego koloru. Stopniowo ubijać w mleku; gotować, ubijając stale, na średnim ogniu, aż zgęstnieje i bąbelkami (około 10 minut). Wymieszać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
8
Podawać na stekach.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn