Sroka: nutella ganache frosting roses & ruffles cake by you and me
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 915 kalorii, 11g białka, oraz 64G tłuszczu każdy. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 35 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, śmietany i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Tort Czekoladowy Z Lukrem Karmelowym I Różami, Ciasto bananowe z lukrem Nutella, oraz Ciasto Bananowe Z Ganache Nutella dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Umieść łyżeczkę masła w każdej z 3 okrągłych 9-calowych patelni do ciasta warstwowego i umieść patelnie w piekarniku na kilka minut, aż masło się rozpuści.
Wyjmij patelnie z piekarnika, umyj dno wewnętrzne i boki każdej z nich masłem, a spody ułóż pergaminem.
Mąkę tortową, kakao i sól ubić w misce.
Umieść olej i cukier w misce miksera elektrycznego i ubijaj ze średnią prędkością, aż do dobrze wymieszanego. Ubić jajka po kolei. Z maszyną na niskim poziomie, bardzo powoli dodaj czerwony barwnik spożywczy. (Uważaj: może splash.)
Dodać mieszankę mąki na przemian z maślanką w dwóch partiach. Zeskrobać miskę i pokonać tylko wystarczająco długo, aby połączyć.
Soda oczyszczona umieść w małym naczyniu, wymieszaj z octem i dodaj do ciasta z uruchomioną maszyną. Bij przez 10 sekund.
Podziel ciasto między Patelnie, (to eay zważyć ciasto w patelniach tak, że wiesz, że są one równomiernie rozmieszczone w obu patelniach tak, że warstwy ciasta są równe)
Umieścić w piekarniku i piec, aż tester ciasto wyjdzie czysty, 40 do 45 minut.
Ostudzić w patelniach 20 minut. Następnie wyjmij z patelni, Odwróć warstwy i odklej pergamin. Ostudzić całkowicie przed lukrem.7.To ciasto (po rozprostowaniu) można po prostu przechowywać na blacie luźno przykrytym lub w pudełku/pod kopułą. Pozostaje wilgotny i nie wyschnie przez kilka dni! odmrożony również bardzo dobrze zamarza, dzięki czemu można go dobrze owinąć w plastik, włożyć do torby zip locak i przechowywać w zamrażarce do dwóch miesięcy! Mrożone ciasta są jeszcze łatwiejsze do cięcia, ponieważ nie kruszą się łatwo.
Pozostawić do rozmrożenia na noc w lodówce przed lukrem.Wariacja: zmniejszyłem o połowę powyższy przepis i upiekłem go w dwóch 6 calowych patelniach do ciast.Czas pieczenia wynosił 30 minut w tym samemetemperatura.To ciasto może być również wykonane w około 35 babeczki, z wkładki wypełnione tylko 3/4 sposób, a czas pieczenia powinna wynosić od 20 do 25 minut, ale sprawdzić na nich 2/3 drogi przez w przypadku piekarnika dostaje pracę szybciej.