Spaghetti z sosem bolońskim

Spaghetti z sosem bolońskim
Spaghetti z sosem bolońskim wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na $3.55 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 981 kalorii. Mieszanka selera, pancetta, grubo mielonej wieprzowiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest solidne. Podobne przepisy to Spaghetti Z Sosem Bolońskim, Spaghetti z sosem bolońskim, oraz Spaghetti Z Sosem Bolońskim.

Instrukcje

1
W średniej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozpuść masło w oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
2
Dodać czosnek, pancetta, marchew, cebula i seler i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż cebula jest złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodać mieloną wołowinę i wieprzowinę i gotować na umiarkowanym ogniu, rozbijając mięso drewnianą łyżką, aż nie pozostanie różowy, o 8 protokół. Wymieszać z mortadellą i pastą pomidorową i gotować przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
MortadellaMortadella
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
4
Dodać wino i gotować, mieszając, aż zmniejszy się o połowę, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Dodać pomidory z sokami, wywar, gałkę muszkatołową i 1 łyżkę każdej z pietruszki i bazylii i doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem i dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będzie bardzo gęsta, około 1 1/2 godziny. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
6
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować spaghetti aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
SpaghettiSpaghetti
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Odcedzić i zwrócić go do garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Śmietanę i pozostałe 2 łyżki natki pietruszki oraz 1 łyżkę bazylii wymieszać w sosie mięsnym. SOS doprawić solą i pieprzem, następnie dodać 2 szklanki do spaghetti i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
SpaghettiSpaghetti
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
9
Przenieść spaghetti do dużej miski, top z pozostałym sosem i służyć. Podaj parmezan przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
SpaghettiSpaghetti
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Dodać do przodu: sos boloński można przechowywać w lodówce do 5 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BologneseBolognese

Składniki

2(zima)posiekana bazyliaposiekana bazylia3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikurczak lub bulion wołowy lub bulion niskosodowykurczak lub bulion wołowy lub bulion niskosodowy28Włoskie pomidory całe, posiekane, soki zastrzeżoneWłoskie pomidory całe, posiekane, soki zastrzeżone1( bakłażany)marchew, drobno pokrojona w kostkęmarchew, drobno pokrojona w kostkę1żebrożeberko selera, drobno pokrojone w kostkężeberko selera, drobno pokrojone w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino3(zima)posiekana natka pietruszkiposiekana natka pietruszki4ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone454Orzechy dowolne (posiekane)grubo zmielony chuck wołowygrubo zmielony chuck wołowy454Orzechy dowolne (posiekane)grubo mielona wieprzowinagrubo mielona wieprzowina596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)0(może być lub przeglądać)świeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1( bakłażany)cebula, drobno pokrojona w kostkęcebula, drobno pokrojona w kostkę85Orzechy dowolne (posiekane)cienko pokrojona pancetta, drobno posiekanacienko pokrojona pancetta, drobno posiekana6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo starty parmezan, do serwowaniaŚwieżo starty parmezan, do serwowania6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz454Orzechy dowolne (posiekane)spaghettispaghetti1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn