Sosaty (Kebaby Południowoafrykańskie)

Sosaty (Kebaby Południowoafrykańskie)
Sosaties (kebaby południowoafrykańskie) jest bezglutenowe danie główne. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 697 kalorii, 34g białka, oraz 49g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz cayenne, sól, sos worcestershire, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Budyń Południowoafrykański, Sambal Południowoafrykański, oraz South African Beef Curry.

Instrukcje

1
Wymieszać mięso, imbir i czosnek razem i dodać cebulę i morele, jeśli używasz ich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Tallegio, PosiekanySer Tallegio, Posiekany
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Rozgrzać masło i podsmażyć posiekaną cebulę, aż będzie miękka i złocista.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3
Dodaj wino, wodę, ocet, curry, pieprz cayenne, pieprz czarny, liście laurowe i cukier.Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia aż do ogrzania.Zmiksuj pozostałe składniki i polej je mięsem.Mięso dobrze płaszcz i przechowywać w lodówce na noc.Wątek mięso, cebula, mięso, morela tak, że każdy sosatie ma 6 kawałków mięsa, 3 kawałki cebuli i 2 połówki moreli na każdym.Grilluj na gorącym grillu dbając o to, aby od czasu do czasu nie palić i nie baste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Tallegio, PosiekanySer Tallegio, Posiekany
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)

Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling

Pinotage, Chenin Blanc i Riesling są doskonałym wyborem dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Jedno wino, którego możesz spróbować to Fairview Pinotage. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Fairview Pinotage
Fairview Pinotage
Kolor: wibrujący fioletowy czerwony.Aromat: pikantne ciemne smaki owocowe.Podniebienie: ponure i pikantne, z dojrzałymi taninami i bogatymi owocami.Cellaring: wino będzie nadal się poprawiać w ciągu najbliższych kilku lat.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn