Sos żurawinowy z Porto i cynamonem

Sos żurawinowy z Porto i cynamonem
Sos żurawinowy z Porto i cynamonem to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 128 kalorii. Ten przepis służy 10. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka Ruby port, cukier, żurawina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Sos Żurawinowy Z Porto I Cynamonem, SOS figowo-żurawinowy, oraz SOS Portowo-Żurawinowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś rubinowy Port i połamane laski cynamonu, aby zagotować w ciężkim średnim rondlu. Zmniejszyć ogień do medium i gotować mieszaninę 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Port RubyPort Ruby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Do rondla dodajemy suszoną żurawinę; dusimy na wolnym ogniu, aż lekko zmięknie, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszonażurawina Suszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać świeżą żurawinę, 3/4 szklanki wody i cukier; doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż sos żurawinowy zgęstnieje i jest ciemniejszy w kolorze i jagody upadku, często mieszając, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
żurawinażurawina
JagodyJagody
CukierCukier
WodaWoda
4
Przełożyć sos do miski; ostudzić. Wyrzucić laski cynamonu. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn