Sos Żurawinowy Pomarańczowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać pomarańczowy sos żurawinowy spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 168 kalorii. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka żurawiny, cukru, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Spróbuj SOS Żurawinowo-Pomarańczowy, SOS Żurawinowo-Pomarańczowy, oraz Sos Żurawinowy Pomarańczowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj żurawinę, skórkę pomarańczową, cukier i wystarczającą ilość wody, aby przykryć jagody razem w rondlu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować, aż żurawina zacznie pękać, 5 do 10 minut. Zmniejszyć ogień do niskiej, mieszać w sok pomarańczowy, i gotować na wolnym ogniu, aż smaki mieszają, o 1 godzinę. Schłodzić do temperatury pokojowej i przechowywać w lodówce, aż do osiągnięcia konsystencji żelu, co najmniej 1 godzinę.