Sos Z Zielonego Groszku
Sos z zielonego groszku wymaga ok. 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 122 kalorie, 5G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka soli i pieprzu, olej roślinny, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Sprawdza się jako bardzo przystępny SOS. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sałatka Z Zimnego Groszku, Makaron z papryką cukrową i marchewką soba, oraz Pomidor awokado ogórek ciecierzyca groszek Sałatka z Fetan i grecka cytryna Dressing.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu. Wymieszać cebulę i gotować, aż będzie prawie miękka. Wymieszaj czosnek i gotuj przez kilka sekund, aż będzie pachnący.
Wlać groszek i wymieszać do rozmrożenia.
Wlać bulion warzywny i odparowane mleko. Włączyć ciepło do niskiego, przykryć, i gotować przez 5 protokół. Po ugotowaniu grochu wlać do blendera i puree na gładką masę.
Wlać puree sos z powrotem do patelni, i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu, aż sos osiągnie pożądaną konsystencję.