Sos: Sos Romesco
Sos: sos Romesco może być tylko sos, którego szukasz. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 152 kalorie. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów europejskiej kuchni. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ocet sherry, pomidor, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sos: Sos Char Siu, Sos: Sos Worcestershire, oraz Sos: Sos Mojo.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Wyłóż patelnię z folią aluminiową.
Umieść migdały, czosnek, chleb i pomidor na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika. Pieczone migdały, aż pachnące i chleb jest chrupiący i dopiero zaczyna brązowieć, o 10 protokół.
Usuń migdały i chleb i kontynuować pieczenie czosnku do miękkości i pomidora do miękkości, o 20 minut więcej.
Wyjąć z piekarnika, lekko ostudzić i usunąć skórkę z pomidora i czosnek obrać.
Podczas gdy inne składniki są pieczenia w piekarniku, papryka pieczona na otwartym ogniu na kuchence gazowej lub grilla, aż skórki są czernieją.
Umieścić w misce i przykryć folią i odstawić, aż ostygnie wystarczająco do obsługi, o 20 protokół.
Usuń zwęgloną skórę, nasiona i rdzenie.
Umieść chleb, pomidor, migdały, paprykę, oliwę z oliwek, ocet, paprykę, sól i pieprz w misce robota kuchennego. Przecier, aż będzie gładki. Smak i doprawić dodatkową solą i pieprzem cayenne w razie potrzeby.
Umieścić w szczelnym pojemniku i umieścić w lodówce do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce do 5 dni.