SOS Romesco
SOS Romesco może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 166 kalorii, 2G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet z czerwonego wina, wodę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako niedrogi SOS. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowana zielona cebula i szparagi z Romesco (Calçots y Esparragos con Romesco), SOS Romesco-Hiszpański sos z czerwonej papryki i orzechów laskowych (lub migdałów) - Wegetariański, wegański i bezglutenowy, oraz SOS Romesco dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°. Ułóż małą patelnię z folią.
Pieczony pomidor na patelni do miękkości i skórka łatwo się odkleja, około 30 minut.
Podczas pieczenia pomidora rozciąć chile wzdłuż i wyrzucić łodygi i nasiona, a następnie rozerwać chile na małe kawałki.
Rozgrzać olej w 8-do 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie dodać chile i gotować, mieszając, aż pachnące i chile zamienia jaśniejszy czerwony, 30 sekund do 1 minuty.
Przenieś chile łyżką szczelinową do żaroodpornej miski.
Dodaj orzechy laskowe na patelni wraz z migdałami, chleb, czosnek, i płatki czerwonej papryki i gotować, mieszając, aż chleb i czosnek są złote, 2 do 3 protokół.
Dodać mieszaninę (w tym oleju) do chile w misce i lekko ostudzić.
Pomidora obrać, następnie grubo posiekać i przenieść (z sokami) do robota kuchennego.
Dodaj chleb i mieszaninę chile, pimientos, woda, ocet, i 1/4 łyżeczka soli i przecieru, aż będzie gładka. W razie potrzeby rozcieńczyć wodą i doprawić solą.
Sos można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.* Dostępne na rynkach latynoskich, wielu supermarketach i kitchenmarket.com.