Sos do pizzy Essanaye
Sos do pizzy Essanaye może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 30 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 41 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka brązowego cukru, oregano, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 64 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 50 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczona Pizza pomidorowa ze świeżą bazylią i sosem do pizzy domowej roboty, Pizza Margherita z pieczonym sosem pomidorowym do pizzy, oraz Sos do zanurzania pizzy hawajskiej do Pizza Rolls® dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać oliwę z oliwek, czosnek, sos pomidorowy, czerwona papryka, tymianek, włoskie przyprawy, bazylia, oregano, sól, i brązowy cukier razem w rondlu na małym ogniu; dusić, mieszając od czasu do czasu, przez 45 minut. Przechowywać w lodówce na noc przed użyciem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Spalletti Chianti rezerwowy Poggio Reale z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.