Sos Alfredo
Przepis Alfredo sos może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 10 minut. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 302 kalorie, 10g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Ten przepis od Foodnetwork ma 10 fanów. Jeśli masz sól i pieprz, ciężka śmietana, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Sprawdza się jako bardzo przystępny SOS. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Sos Alfredo, Niskotłuszczowy Sos Alfredo, oraz Jak zrobić sos Alfredo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W rondlu lub patelni, rozgrzać masło i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem.
Dodajemy parmezan i mieszamy do rozpuszczenia.
Wrzucić do połączenia, rozcieńczając wodą z makaronu, jeśli to konieczne.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw.
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.
Crisp, ripe, red berry and cherry aromas are shaped by vibrant, fresh acidity. In the mouth, flavors show classic Sangiovese notes of earth, mushrooms and leather, with a backbone of firm yet elegant tannins.Impressive concentration and depth, with blackberry and red cherry aromas and flavors set in a beautiful Chianti acidity and elegant tannic structure.