Sorbet Miodowy
Sorbet miodowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 284 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cukru, soku z limonki, skórki z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Sorbet Wapienno-Miodowy, Sorbet miodowy, ogórkowy i z kwiatu czarnego bzu, oraz Grillowane krewetki z Gazpacho Sorbet Sorbet dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, mash 1/3 szklanki cukru i limonki skórki z łyżką do uwolnienia olejów.
1/2 szklanki soku z limonki wymieszać z cukrem.
Wlać mieszaninę przez drobny sitko do blendera lub robota kuchennego; wyrzucić skórkę z limonki.
Dodać melon, porcję na raz, i wirować, aż będzie gładka. Powrót czysty do miski. Smak, a w razie potrzeby dodać więcej cukru i soku z limonki. Zagnieżdżać miskę w lodzie i mieszać często, aż mieszanina będzie zimna, 5 do 10 minut.
Wlać schłodzony czysty do maszyny do lodów (1-qt. lub większej pojemności). Zamrażać zgodnie ze wskazówkami producenta, aż sorbet będzie twardy do zgarnięcia, dasher jest trudny do obrócenia lub maszyna zatrzyma się.
Podawać lub zamrażać hermetycznie.
Aby zamrozić desery na tyle mocno, że można je zgarnąć na stożek lub przechowywać, przenieść po zamrożeniu do hermetycznego pojemnika i włożyć do zamrażarki na co najmniej 3 godziny lub do 1 tygodnia.
W przypadku zamrożenia lodem i solą, pozostawić zamrożony deser w lodzie i soli do 3 godzin.
Aby uzyskać najlepszy smak i konsystencję, podawaj mrożone desery w ciągu tygodnia. Przy dłuższym staniu rozwijają się lodowate kryształy.