Sorbet Gazpacho z jabłkową galaretką

Sorbet Gazpacho z jabłkową galaretką
Gazpacho Sorbet z jabłkowym Aspicem to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 140 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką wodę, cukier, łagodną oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Spróbuj Sorbet Gazpacho z jabłkową galaretką, Grillowane krewetki z Gazpacho Sorbet Sorbet, oraz Frangipanowa tarta z jabłkowo-wiśniowo-białą czekoladą z sorbetem z zielonego jabłka i kompotem Brandy wiśniowo-jabłkowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu zagotować sok jabłkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok JabłkowySok Jabłkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i wymieszać żelatynę do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
3
Wlać do 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia i schłodzić, odsłonięte, aż będzie twarde, około 2 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1
Zmiękczyć żelatynę w gorącej wodzie 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
2
Czosnek rozgnieść na pastę z solą za pomocą moździerza i tłucz (lub mielone i zacieru z dużym nożem). Zmiksuj pastę czosnkową, pomidory, paprykę, cebulę, ogórek, ocet, orujo i cukier w robocie kuchennym, aż będzie tak gładka, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CzosnkowaPasta Czosnkowa
PaprykaPapryka
OgórekOgórek
PomidorPomidor
OcetOcet
CzosnekCzosnek
Mięso MieloneMięso Mielone
CebulaCebula
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Robot KuchennyRobot Kuchenny
NóżNóż
3
Dodać mieszaninę oleju i żelatyny z uruchomionym silnikiem, a następnie wymusić przecieranie przez sito do miski, mocno naciskając na ciała stałe. Wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Schłodzić do ostygnięcia, około 1 godziny, a następnie zamrozić w maszynie do lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
5
Przenieść sorbet do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce do stwardnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
1
Ocet gotować w małym niereaktywnym rondlu, aż syropy, 1 do 2 minut, a następnie całkowicie ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1
Galaretkę pokroić w drobną kostkę i podzielić na 4 talerze.
2
Skropić galaretkę octem balsamicznym, następnie przykryć miarką (około 1/4 szklanki) sorbetu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
SorbetSorbet
1
* Galaretkę można schłodzić do 2 dni. Przykryj raz mocno.* Sorbet można wykonać 3 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn