Sorbet Cytrynowy
Sorbet cytrynowy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na deser. Jedna porcja zawiera 70 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 6 i kosztuje 35 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 204 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka gazowanej wody mineralnej, skórki cytrynowej, skórki cytryny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, który nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Sorbet Jagodowo-Cytrynowy, Sorbet Z Cytryny I Oliwy Z Oliwek, oraz Sorbet Cytrynowo-Miętowy.
Instrukcje
W rondlu wymieszać pokrojoną w kostkę skórkę cytrynową, 1 szklankę wody i cukier. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
W dzbanku lub misce wymieszaj syrop cytrynowy ze skórką, sokiem z cytryny i wodą mineralną.
Wlać do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.
Każdą porcję udekorować skórką cytrynową.
Jeśli nie masz Maszyny do lodów, możesz zamrozić ją w wysokim kanistrze. Zamrozić na 1,5 godziny.
Wyjąć i wymieszać trzepaczką. Powrót do zamrażarki i mieszać około raz na godzinę przez około 4 godziny. Im więcej razy mieszasz, tym więcej powietrza zostanie włączone, co daje lżejszy gotowy produkt.