Sorbet Blackberry
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj sorbetu jeżyn. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 52 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 207 kalorii. Jeśli masz 1 1/2 funtów mrożone niesłodzone jeżyny, jeżyny, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sorbet Blackberry, Sorbet Blackberry, oraz Sorbet Blackberry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj cukier i 1 szklankę wody w małym rondlu. Zagotować na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować 1 minutę.
Przelać syrop do dużej miski. Schłodzić, aż syrop ostygnie, około 3 godzin.
Pracując partiami, jeżyny puree z sokami i zimnym syropem w blenderze, aż będą gładkie. Przecedzić do innej dużej miski; wyrzucić nasiona. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Mieszankę jagodową przetworzyć w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.
Przenieść sorbet do pojemnika; przykryć i zamrozić do twardości, około 6 godzin. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej. Zamrozić.)
Za pomocą dużej łyżki, czerpać mięso z arbuza, pozostawiając skórę nienaruszoną i tworząc miskę (rezerwa melon do innego użytku lub służyć obok sorbetu, w razie potrzeby).
Odcedzić nadmiar soku z miski arbuza. Przykryć i schłodzić miskę arbuza, aż ostygnie.
Sorbet miarka do miski arbuza.
Dekoruj świeżymi jeżynami.