Solone Miętowe Lassi
Solone miętowe Lassi to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie napój. Ten przepis służy 6 i kosztuje 98 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 107 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka nasion kminku, sól koszerna, jogurt i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Solone Miętowe Lassi, Solone Lassi (Lhassi) z kminkiem i miętą, oraz solone lassi, jak zrobić solone lassi / lassi s dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tost kminek w suchej małej ciężkiej patelni na średnim ogniu, często potrząsając patelnią, aż pachnący, 1 do 2 minut.
Przełożyć 1 1/2 łyżeczki do blendera z miętą, jogurtem, koszerną solą i wodą.
Zmiksować na jasnozielony kolor z drobinkami mięty i kminku.
Podawać lassi na lodzie i posypać pozostałą 1/2 łyżeczki nasion kminku.
Lassi można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić. W razie potrzeby wymieszać przed podaniem.