Solone Karmelowe Nadziewane Płatki Chex®
Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 236 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, cukru, śmietany do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Smakołyki Czekoladowe Nadziewane Karmelem, Karmelowe Smakołyki Zbożowe, oraz Solona Karmelowa Skórka Wieprzowa Płatki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Warstwę, w rondlu 1-do 2-quart, wymieszać cukier, syrop kukurydziany i wodę. Gotować na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i zamieni w syrop, często mieszając.
Podgrzać do wrzenia i gotować, aż syrop stanie się ciemnobrązowy (ciepły, whiskey kolor).
Szybko wymieszać 2 łyżki masła. Wymieszaj śmietanę, wanilię i 1/4 łyżeczki soli, aż będzie gładka, podgrzewając na średnim ogniu, jeśli to konieczne.
Wlać karmel do średniej miski; ostudzić około 15 minut lub do smarowania.
Warstwy, spryskaj 8-calową kwadratową patelnię sprayem do gotowania.
W rondlu 3-do 4-quart, gotować 3 łyżki masła i pianki na średnim ogniu, mieszając, aż mieszanina stopi się i dobrze połączone. Wymieszać płatki zbożowe, popcorn, orzeszki ziemne i 1/4 łyżeczki soli do powlekania.
Mocno wcisnąć połowę mieszaniny na dnie patelni.
Rozprowadź schłodzony karmel do smarowania w równomiernej warstwie na wierzchu mieszanki zbożowej. Wierzch pozostałą mieszaniną zbóż, delikatnie naciskając.
Wierzch posypać dodatkową grubą solą morską. Schłodzić 1 godzinę przed cięciem na 4 rzędy po 4 rzędy. Przechowywać w szczelnym opakowaniu do 3 dni.