Sola smażona z rumianym masłem i kaparami

Sola smażona z rumianym masłem i kaparami
Sola smażona z rumianym masłem i kaparami to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 199 kalorii, 21g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 3,61 zł / porcja, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, masło, kapary i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Sole Meuniere Z Sosem Kaparowym Z Rumianego Masła, Podeszwa z brązowym masłem, burakami i kaparami, oraz Cytrynowa Podeszwa Z Kaparami I Grzankami W Brązowym Sosie Maślanym.

Instrukcje

1
Rybę posypać równomiernie solą i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
RybyRyby
SólSól
2
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj 2 filety na patelnię; smażyć 1 1/2 protokół lub aż rumiane. Ostrożnie obrócić filety; smażyć 1 1/2 minuty lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Umieścić filety na talerzu; zachować ciepło. Powtórz procedurę za pomocą sprayu do gotowania i pozostałych filetów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
5
Roztopić masło na patelni; gotować 2 minuty lub tylko do lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj szalotki do masła; smażyć 45 sekund, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
7
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałą 1/8 łyżeczki pieprzu, kaparów i świeżego soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KaparyKapary
PieprzPieprz
8
Podawać z rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn