Soczysty kurczak brzoskwiniowo-balsamiczny

Soczysty kurczak brzoskwiniowo-balsamiczny
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów bezglutenowych, kurczak Saucy Peach-Balsamic może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 25 g białka, 9 g tłuszczu i łącznie 268 kalorii. Za 1,47 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka octu balsamicznego, estragonu, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 39% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj patelnię z kurczakiem z balsamiczną brzoskwinią, kurczaka z balsamiczną bazylią i brzoskwiniami oraz grillowany kurczak z brzoskwiniowymi balsamiami.

Instrukcje

1
Posyp kurczaka solą i pieprzem. Na dużej patelni podsmaż kurczaka z obu stron na maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Zdjąć z patelni i trzymać w cieple.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj bulion i sherry na patelnię, mieszając, aby poluzować przyrumienione kawałki z patelni. Wymieszać z konfiturą, czosnkiem i estragonem. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Wymieszaj ocet. Wróć kurczaka na patelnię; przykryj i gotuj na średnim ogniu przez 8-10 minut lub do momentu, gdy termometr wskaże 165°.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn