Smażony ryż brązowy z omletem z kolendry
Brązowy ryż smażyć z kolendrą omlet wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 353 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.44 za porcję. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. 51 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, olej rzepakowy, dżem chilli i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest świetne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Brown Rice Veggie Stir-Fry, Warzywa ogrodowe Stir-fry z tofu i brązowym ryżem, oraz Farm Share Veggie Stir Fry with Brown Rice.
Instrukcje
Ugotować ryż zgodnie z instrukcjami opakowania.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni lub woku.
Dodać imbir i czosnek i smażyć przez 1 min. Wrzucamy warzywa i smażymy na dużym ogniu przez 3-4 minuty.
Tymczasem jajka wymieszać z kolendrą i przyprawą.
Podgrzać małą nieprzywierającą patelnię z pozostałym olejem.
Dodaj jajko, wymieszaj raz, a następnie pozwól gotować na delikatnym ogniu, aż prawie się ustawi. Flip (za pomocą talerza, jeśli to konieczne) i gotować na drugiej stronie, aż gotowane przez. Wywinąć na deskę i pokroić w paski.
Dodaj osuszony gotowany ryż, sos sojowy, olej sezamowy i dżem chilli do warzyw, mieszając, aby ogrzać. Podzielić na miseczki i top z paskami omlet, kilka liści kolendry i sezamu.