Smażony Krab Wontons

Smażony Krab Wontons
Przepis smażony Krab Wontons jest gotowy w około 1 godzinę i 20 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 40. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka octu ryżowego, olej sezamowy, kwadratowe opakowania wonton i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Sprawdza się jako bardzo niedroga przystawka. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Podobne przepisy to Crab Rangoon (Krab & Cream Cheese filled wontons), Crab Wontons, oraz Crab Wontons.

Instrukcje

1
Połączyć w maszynce imbir, szalotki, marchew, zielona cebula, kolendra, olej arachidowy i sok z cytryny. Puls do końca. Mieszankę warzywną włożyć do miski, dodać majonez i mięso krabowe, doprawić solą i pieprzem. Uważaj, aby nie rozgnieść mięso krabowe, chcesz, że tekstury, gdy ugryźć w wonton.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
CrabmeatCrabmeat
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
2
Ułożyć owijkę wonton na płaskiej powierzchni i posmarować ubitym białkiem jajka. Upuść 1 łyżkę nadzienia kraba na środek opakowania. Złóż wonton na pół, róg do rogu, tworząc trójkąt. Naciśnij wokół napełniania, aby wybić pęcherzyki powietrza, a następnie naciśnij szew razem, aby uszczelnić, aby wypełnienie nie wyciekło. Możesz pozostawić je w tym kształcie lub kontynuować, szczotkując 2 boczne punkty ubitym białkiem jaja.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
KrabKrab
3
Połóż palec wskazujący na środku, aby mieć coś do naciśnięcia, a następnie złóż 2 boki do środka, lekko nakładając się, i dociśnij ciasto do palca kciukiem, aby utworzyć szczelne uszczelnienie. Lekko odkurzyć wypełnione wontons z skrobi kukurydzianej, aby utrzymać je od sklejania się i umieścić je na arkuszu cookie. (Po złożeniu wyglądają jak kapelusze papieskie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4
Podgrzać 2 do 3 cali oleju w głębokim ciężkim rondlu do 370 stopni F na termometrze do głębokiego smażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Dodać kilka wontons do oleju i gotować, obracając je 3 lub 4 razy, aby je ładnie rumiane na całym. Ostrożnie wyciągnij je z patelni za pomocą łyżki szczelinowej i na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, aby osuszyć. Nie przestawaj gotować wszystkich wontonów.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Wymieszać razem sos do zanurzania i podawać z wontonami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia1
Magazyn