Smażone tofu z pieczarkami, groszkiem cukrowym i zieloną cebulką

Smażone tofu z pieczarkami, groszkiem cukrowym i zieloną cebulką
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Smażone tofu z grzybami, groszkiem cukrowym i zieloną cebulą może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.19 za porcję. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 10g białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, ekstra twarde tofu, miód i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażone tofu z pieczarkami, groszkiem cukrowym i zieloną cebulką, Smażone tofu z pieczarkami, groszkiem cukrowym i zieloną cebulką, oraz Smażone tofu z pieczarkami, groszkiem cukrowym i zieloną cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubić pierwsze 5 składników w średniej misce, aby wymieszać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Dodaj tofu i wymieszać do herbu; niech marynować 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
3
Odcedzić, rezerwując marynatę w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Ubić 1/4 szklanki wody i skrobi kukurydzianej do marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
MarynataMarynata
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj tofu i smażyć na złoty kolor, o 2 protokół. Za pomocą szczeliny łyżka, przenieść tofu na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
7
Dodaj pozostałe 1 łyżka oleju roślinnego do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać grzyby i smażyć do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
9
Dodać groszek cukrowy; smażyć 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek CukrowyGroszek Cukrowy
10
Dodać czosnek i imbir; Stir-fry 30 sekund. Powrót tofu na patelnię; mżawka zarezerwowane mieszaniny marynaty nad. Smażyć, aż marynata lekko zgęstnieje, około 30 sekund. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarynataMarynata
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Przenieś do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
12
Posypać zieloną cebulką i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
13
W porcji: kalorie, 195; tłuszcz całkowity, 11 g; Tłuszcz nasycony, 1 g; cholesterol, 0; błonnik, 3 g
14
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn