Smażone krewetki z pikantnym sosem pomarańczowym
Smażone krewetki z pikantnym sosem pomarańczowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.85 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 295 kalorii, 36g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz krewetki, miód, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krewetki i jarmuż smażyć w pikantnym azjatyckim sosie pomarańczowym, Wymieszaj smażone krewetki w pikantnym sosie kokosowym – i nie zapomnij o jarmużu, oraz Pikantne krewetki smażone.
Instrukcje
Umieść krewetki w średniej misce.
Posypać skrobią kukurydzianą; wrzucić dobrze do herbu. Odstawić.
Połączyć sok, sos sojowy, miód, ocet, i chile pasty, mieszając trzepaczką; odstawić.
Rozgrzać olej rzepakowy na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj mielony imbir i czosnek na patelnię; smażyć przez 15 sekund lub do pachnącego.
Dodaj mieszaninę krewetek; stir-fry przez 3 protokół.
Dodaj mieszaninę soku i cebuli; gotować 2 minut lub aż sos zgęstnieje i krewetki są zrobione, często mieszając.
Wino Uwaga: smażone krewetki z pikantnym sosem pomarańczowym potrzebuje wina z dużą ilością odważnych owoców, aby przejść do "ponczu" chiles, imbir i czosnek. Mój ulubiony wybór, ros, może jest konwencjonalny, ale poczekaj, aż skosztujesz dobrego. Ross są owocowe (jak wiele czerwonych win), ale chłodne i orzeźwiające (jak białe). Spróbuj Marqus de Cceras Ros 2006 z Rioja, Hiszpania. To kradzież w $ ... Karen MacNeil
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.