Smażone i nadziewane kulki ryżowe (Arancini di Riso)

Smażone i nadziewane kulki ryżowe (Arancini di Riso)
Smażone i nadziewane kulki ryżowe (Arancini di Riso) mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.5 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 428 kalorii. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, liście bazylii, przyprawioną bułkę tartą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 53%. Spróbuj Arancini di Riso, Arancini / Smażone Kulki Risotto, oraz Krokiety Risotto: Arancini Di Riso dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Umieścić bułkę tartą w średniej misce. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Nadzienie: w średniej misce, połączyć risotto, bułka tarta, parmezan, bazylia, i jajka. Wilgotnymi rękami, używając około 2 łyżek mieszanki risotto, uformuj mieszaninę w kulki o średnicy 1 3/4 cala. Zrób otwór w środku każdej kuli i włóż kostkę Gorgonzoli. Zakryj otwór, aby całkowicie zamknąć ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
GorgonzolaGorgonzola
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Toczyć kulki w panierce płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
4
W dużym rondlu o grubym dnie wlać wystarczającą ilość oleju, aby napełnić patelnię około 1/3 drogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia włożony do oleju osiągnie 350 stopni F. (Jeśli nie masz termometru, kostka chleba zbrązowieje w ciągu około 2 minut.) W partiach smażyć kulki ryżowe, od czasu do czasu zmieniając je na złote, około 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Groszek Goya®Groszek Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6
Osuszyć na papierowych ręcznikach i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
7
W średnim rondlu, doprowadzić bulion na wolnym ogniu na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i utrzymuj rosół gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
8
W dużym, ciężkim rondlu rozpuścić 2 łyżki masła na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
9
Dodać cebulę i gotować, mieszając często do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
10
Dodać ryż i wymieszać do pokrycia z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Groszek Goya®Groszek Goya®
11
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu, aż większość płynu odparuje, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
12
Dodaj 1/2 szklanki gorącego bulionu i mieszaj, aż prawie całkowicie się wchłonie, około 2 minut. Kontynuuj gotowanie ryżu, dodając bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając i pozwalając każdemu dodatkowi bulionu wchłonąć przed dodaniem następnego. Gotować ryż do miękkości, ale nadal firmy do ukąszenia i mieszanina jest kremowy, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
13
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z pozostałym masłem, parmezanem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn