Smażone cebulki z keczupem balsamicznym

Smażone cebulki z keczupem balsamicznym
Need a przystawka wegańska? Smażona cebula Dippers z keczupem balsamicznym może być świetnym przepisem, aby spróbować. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 120 g tłuszczu, oraz w sumie 1215 kalorii. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Mieszanka soli, pieprz cayenne, cebula jumbo takich jak vidalia, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ketchup Balsamiczny, Jak Zrobić Własny Keczup Balsamiczny, oraz Parmezan Buffalo hamburgery z ketchupem balsamicznym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Czosnek ugotować na oleju w 2-do 3-quart ciężkiego rondla na średnim ogniu, mieszając, aż złoty, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać ocet i gotować na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
3
Wymieszać w ketchup, cukier, musztarda, goździki, ziele angielskie, cayenne (jeśli jest używany), i sól i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i dusić, mieszając od czasu do czasu, 5 minut, aż będzie gęsty i dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
MusztardaMusztarda
GoździkiGoździki
CukierCukier
SólSól
4
Przełożyć do miski i ostudzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Piekarnik rozgrzać do 93°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać mąkę, sodę i sól w misce, aż będzie gładka. Obrać obie strony cebuli. Połówki cebuli wzdłuż, a następnie pokroić wzdłuż na kliny o szerokości 3/4 cala. Oddzielne kliny na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda GazowanaWoda Gazowana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzać 2 cale oleju w 4-do 5-quart ciężki garnek na średnim ogniu, aż zarejestruje 185° na termometrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
GarnekGarnek
4
Pracując w partiach po około 8, Wrzuć kliny cebuli w cieście, aż będą pokryte. Podnieś kawałki cebuli z ciasta po kolei, pozwalając nadmiar ciasta kapać, i ostrożnie przenieść do gorącego oleju. Smażyć cebulę, obracając łyżką szczelinową, do złotego koloru, około 2 minut, następnie przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć. (Powrót oleju do 365°f między partiami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Posyp dippers solą, gdy jest jeszcze gorący i ogrzać na blasze do pieczenia w piekarniku, aż wszystkie cebule zostaną usmażone.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
* Ketchup balsamiczny przechowuje schłodzony w szczelnym pojemniku na czas nieokreślony. Może być stosowany zamiast zwykłego ketchupu.* Podobnie jak wszystkie smażone potrawy, cebulę najlepiej spożywać zaraz po smażeniu, ale resztki można całkowicie schłodzić, a następnie ułożyć w jednej warstwie w jednorazowych patelniach wyłożonych kilkoma warstwami ręczników papierowych i luźno przykrytych folią. Chill overnight, a następnie zorganizować dippers w pojedynczych warstwach na dużych blach do pieczenia i piec w piekarniku 177°, aż gorące i chrupiące, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn