Smażona brukselka z suszoną solą
Smażona brukselka z suszoną podeszwą to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Ten przepis służy 1 i kosztuje $1.76 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka brukselki, woda, sos ostrygowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Miód Sezam krewetki z brukselką Stir Fry, Brukselka Smażyć Z Jajkiem, Chilli, Imbirem I Czosnkiem, oraz Brukselka i boczek z jajkiem sadzonym.
Instrukcje
Podgrzać mały garnek z wodą i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj kilka kropli oleju do wody (aby zachować kolor brukselki) i gotuj brukselkę przez dwie minuty.
Rozgrzej wok i dodaj olej do gotowania.
Dodać pokrojony czosnek i szybko wymieszać.
Dodać suszone kawałki filetu soli i mieszać smażyć, aż zmienią się na złoty kolor i chrupiące.
Dodać brukselkę, sos ostrygowy, wodę i smażyć przez 1 minutę.
Dodać olej sezamowy, szczyptę białego pieprzu w proszku i szczyptę cukru.
Danie i podawać na gorąco.