Smalec Focaccia
Przepis smalec Focaccian jest gotowy w około 10 godzin i zdecydowanie jest super jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 3 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 2 kalorie. Ten przepis służy 23. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, szalotki, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, Farsz Chlebowy Ze Smalcem, oraz Smalec Ciasto Ciasto Jabłkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 1/2 szklanki ciepłej wody w misce do mieszania.
Dodać drożdże i 3 łyżki mąki i krótko wymieszać.
Niech mieszaniny siedzieć, aż zacznie bańki, o 5 minut.
Dodaj pozostałą 1 szklankę letniej wody, resztę mąki, sól i smalec. Mieszaj, aż mieszanina zbierze się w mokre, lepkie ciasto.
Posypać kilka łyżek mąki i ugniatać w misce na minutę.
Lekko olej miskę wystarczająco dużą, aby pomieścić ciasto, które wzrośnie trochę przykryć miskę szczelnie folią i przechowywać w lodówce na noc.
Następnego dnia wyjmij ciasto z lodówki. Obficie naoliwić blachę do pieczenia większą ilością smalcu. Pat i naciśnij go do blachy do pieczenia, pozwalając ciasto zmiękczyć na kilka minut, jeśli jest zbyt ciasne, aby być rozciągnięty. Przykryć blachę do pieczenia folią i pozostawić w ciepłym miejscu, aż będzie puszysta i wyrównana na górze, 1 do 2 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Posmaruj ciasto smalcem i rozetrzyj szalotki i rozmaryn na wierzchu. Wgłębić na szczycie focaccia i posypać grubą solą morską.
Piec przez 25 do 30 minut, aż będzie rumiane zarówno na górze, jak i na dole.