Singapur"Ciasto Marchewkowe"
Jeśli $1.1 za porcję spada w budżecie, Singapur "ciasto marchewkowe" może być niesamowite bezmleczne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, jajka, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Singapurskie Ciasto Marchewkowe, Smażone Ciasto Rzodkiewkowe (Singapurskie Ciasto Marchewkowe), oraz Ciasto Marchewkowe Z Sokiem Z Marchwi.
Instrukcje
Dno oleju i Strona 9-calowej okrągłej patelni do ciasta.
Daikon obieramy, a następnie rozdrabniamy w robocie kuchennym wyposażonym w średni krążek rozdrabniający. Rezerwuj każdy płyn.
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody wyparuje natychmiast.
Wlać 3 łyżki oleju po stronie woka, a następnie przechyl wok, aby zawirować, strona powlekania. Gdy olej zacznie palić, dodaj daikon z dowolnym płynem, 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i smaż przez 3 minuty. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając i rozbijając daikon od czasu do czasu, aż daikon jest bardzo delikatny, o 15 protokół.
Mąkę ryżową i wodę wymieszać w dużej misce, aż będzie gładka, następnie wymieszać daikon (mieszanina będzie grudkowata) i wlać do patelni.
Ustaw stojak na parowiec w oczyszczonym woku i napełnij wok wodą (nie nad stojakiem na parowiec), a następnie doprowadzaj do wrzenia. Zmniejsz ciepło do umiarkowanego i ciasto parowe w patelni na stojaku, przykryte, 1 godzinę (uzupełnij wodę w razie potrzeby). Noszenie rękawic kuchennych, przenieść patelnię do regału chłodzącego i schłodzić około 1 1/2 godziny. Owinąć patelnię szczelnie folią i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Uruchom nóż wzdłuż krawędzi ciasta poluzować, a następnie odwrócić na deskę do krojenia, rapping na dnie patelni, aż ciasto jest zwolniony. Zasmaruj papierowymi ręcznikami.
Ciasto pokroić w kostkę 1/2 cala.
W misce ubić jajka, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Podgrzać suszony wok na dużym ogniu, aż kropla wody wyparuje natychmiast.
Wlać pozostałe 4 łyżki oleju po stronie woka, a następnie przechylić woka, aby zawirował, po stronie powlekania. Gdy olej zaczyna palić, dodać kostki ciasta, czosnek, a pozostałe 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i stir-fry, pozwalając ciasto odpocząć na dnie i stronach wok o 10 sekund między stirs, aż złoty kolor, 8 do 10 minut. (Kostki zmiękną i mogą przykleić się do woka. Zeskrobać brązowe kawałki z dna woka i kontynuować smażenie.)
Dodać jajka do woka i smażyć, aż jajka są po prostu ustawione, o 1 minutę. Wymieszać w ketjap manis, Sambal oelek, i szalotki, a następnie przenieść do naczynia i rozrzucić kolendry na górze.
Podawać z dodatkowym Sambal oelek.