Singapur"Ciasto Marchewkowe"

Singapur
Jeśli $1.1 za porcję spada w budżecie, Singapur "ciasto marchewkowe" może być niesamowite bezmleczne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, jajka, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Singapurskie Ciasto Marchewkowe, Smażone Ciasto Rzodkiewkowe (Singapurskie Ciasto Marchewkowe), oraz Ciasto Marchewkowe Z Sokiem Z Marchwi.

Instrukcje

1
Dno oleju i Strona 9-calowej okrągłej patelni do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
2
Daikon obieramy, a następnie rozdrabniamy w robocie kuchennym wyposażonym w średni krążek rozdrabniający. Rezerwuj każdy płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody wyparuje natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Wlać 3 łyżki oleju po stronie woka, a następnie przechyl wok, aby zawirować, strona powlekania. Gdy olej zacznie palić, dodaj daikon z dowolnym płynem, 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i smaż przez 3 minuty. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając i rozbijając daikon od czasu do czasu, aż daikon jest bardzo delikatny, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Mąkę ryżową i wodę wymieszać w dużej misce, aż będzie gładka, następnie wymieszać daikon (mieszanina będzie grudkowata) i wlać do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Ustaw stojak na parowiec w oczyszczonym woku i napełnij wok wodą (nie nad stojakiem na parowiec), a następnie doprowadzaj do wrzenia. Zmniejsz ciepło do umiarkowanego i ciasto parowe w patelni na stojaku, przykryte, 1 godzinę (uzupełnij wodę w razie potrzeby). Noszenie rękawic kuchennych, przenieść patelnię do regału chłodzącego i schłodzić około 1 1/2 godziny. Owinąć patelnię szczelnie folią i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Folia FoliowaFolia Foliowa
Piekarnik MittPiekarnik Mitt
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
1
Uruchom nóż wzdłuż krawędzi ciasta poluzować, a następnie odwrócić na deskę do krojenia, rapping na dnie patelni, aż ciasto jest zwolniony. Zasmaruj papierowymi ręcznikami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
NóżNóż
PatelniaPatelnia
2
Ciasto pokroić w kostkę 1/2 cala.
3
W misce ubić jajka, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Podgrzać suszony wok na dużym ogniu, aż kropla wody wyparuje natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Wlać pozostałe 4 łyżki oleju po stronie woka, a następnie przechylić woka, aby zawirował, po stronie powlekania. Gdy olej zaczyna palić, dodać kostki ciasta, czosnek, a pozostałe 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i stir-fry, pozwalając ciasto odpocząć na dnie i stronach wok o 10 sekund między stirs, aż złoty kolor, 8 do 10 minut. (Kostki zmiękną i mogą przykleić się do woka. Zeskrobać brązowe kawałki z dna woka i kontynuować smażenie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Dodać jajka do woka i smażyć, aż jajka są po prostu ustawione, o 1 minutę. Wymieszać w ketjap manis, Sambal oelek, i szalotki, a następnie przenieść do naczynia i rozrzucić kolendry na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kecap ManisKecap Manis
Sambal OelekSambal Oelek
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
7
Podawać z dodatkowym Sambal oelek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sambal OelekSambal Oelek
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn