Sferyfikowane zielone jajka i szynka
Sferyfikowane zielone jajka i szynka może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 142 kalorie, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 60 centów za porcję. Mieszanka grochu, masło, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 44 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, Wiosenne zielone warzywa i całe jajka na miękko jajka, Vanill, oraz Zielone jajka i szynka.
Instrukcje
Dla kulek: włóż groszek i miętę do blendera. Zagotować 375 gramów wody i zalać grochem. Zmiksować na gładką masę. Przepuść przez sitko z siatki, wyrzuć ciała stałe i odmierz 500 gramów pozostałego soku. Umieść jedną trzecią w pojemniku blendera zanurzeniowego i dodaj alginian sodu. Dobrze zmiksować, dodać pozostały sok i ponownie zmiksować.
Odstawić do lodówki podczas kąpieli wodnej z chlorkiem wapnia.
Dodaj chlorek wapnia do litra wody w płytkim szklanym pojemniku. Wymieszać widelcem do rozpuszczenia. W oddzielnym płytkim pojemniku dodaj równoważną ilość zimnej wody (do płukania). Używając łyżek pomiarowych o dowolnej wielkości, jakie chcesz, aby twoje kule były, łyżka soku z grochu do kąpieli z chlorkiem wapnia w małych kulistych kroplach. Używając łyżki z rowkiem, delikatnie szturchnij kule wokół wody. Po dwóch minutach usuń kulki grochu do zimnej wody. (Będziesz miał wystarczająco dużo soku grochowego, aby zrobić więcej niż osiem kulek - zwijaj z nim. To zabawne.)
Wymieszać syrop, jajko i śmietanę do całkowitego wlania. Pogłębiać Trójkąty chleba w mieszaninie i smażyć na patelni nonstick na średnim ogniu z obu stron, aż rumiane.
Na szalotki: podczas tosty jest brązowieje, karmelizować szalotka w małym rondlu na małym ogniu w maśle. Po pięciu minutach, dodać pozostałe składniki szalotki i mieszać od czasu do czasu, aż rumiane i bardzo miękkie, o 15 protokół.
Złóż zielone jajka i szynkę, układając Trójkąty tostowe na talerzu, umieszczając na nich kwadrat prosciutto, małą łyżkę karmelizowanej szalotki, a na koniec bardzo ostrożnie, za pomocą łyżki szczelinowej, wierzch z sferoidowanym groszkiem. Groszek jest delikatny i nie trwa długo, więc zrób je tuż przed planowanym podaniem.