Ciasto bezowe toffi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj toffi bezowego ciasta. Jedna porcja zawiera 407 kalorii, 4G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest lubiany przez 38 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać masło, białko jaja, mleko, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Krople Bezowe Toffi, Ciasteczka Bezowe Toffi, oraz Piernik Bezowy Toffi są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Do ciasta włóż mąkę do miski, a następnie natrzyj opuszkami palców na masło, aż będzie przypominało bułkę tartą.
Dodać 4-6 łyżek zimnej wody, kawałek po kawałku, aż ciasto powstanie. Zagnieść krótko na mące. Uformować w kulkę, owinąć folią spożywczą i schłodzić przez 30 minut.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Ciasto rozwałkować na posmarowanej mąką powierzchni w okrąg wystarczająco duży, aby wyłożyć 25-centymetrową blachę z lekkim zwisem. Przykryć folią aluminiową i wypełnić fasolą do pieczenia.
Umieść na blasze i piecz przez 15 minut, zanim ostrożnie wyjmiesz folię i fasolę.
Obficie posmarować białkiem jajka, wstawić ciasto z powrotem do piekarnika na 10 min lub do złotego koloru, następnie wyjąć z piekarnika i przyciąć brzegi. Wyłącz piekarnik na wentylator 150C / 130C / Gaz
Do nadzienia roztopić masło na patelni i wymieszać z cukrem, aż całkowicie się rozpuści. W małej misce dodaj trochę mleka do mąki kukurydzianej, pracując na gładką pastę.
Pozostałe mleko i pastę z mąki kukurydzianej wlać do mieszanki masła, powoli doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 2-3 min, ciągle mieszając. Pozostawić do ostygnięcia. Jeśli myślałeś tylko o cieście bezowym jako cytrynowym, pomyśl jeszcze raz. Spróbuj zrobić moją wersję z toffi wymaga to trochę pracy, ale efekt jest spektakularny bicie cały czas trzepaczką, wlać mieszankę mleczną na żółtka, a następnie wlać z powrotem do reszty mleka. Mieszając non-stop, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 2-3 min, aż zgęstnieje. Wyłączyć ogień, ale pozostawić mieszaninę na patelni musi być gorąca, gdy zwieńczona bezą.
Na bezę ubijamy białka, aż będą sztywne.
Posypać połową cukru i ubijać ponownie, aż będzie sztywny i błyszczący, dodając pozostały cukier, 1 łyżkę na raz i ubijając, aż znów będzie sztywny. Łyżka gorącego nadzienia do pojemnika na ciasto. Łyżka bezy na wierzchu i piec przez 35 minut, aż beza będzie złoty i chrupiące.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia przed jedzeniem. Najlepiej jeść tego dnia.
Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo
Ciasto można połączyć z Lambrusco Dolce, późnym żniwem Riesling i Vin Santo. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Możesz spróbować Chateau Chantal późne żniwa Riesling. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 21 dolarów za butelkę.
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling