Serowa zapiekanka z makaronu i wołowiny z tymiankiem
Przepis serowy makaron i zapiekanka wołowa z tymiankiem można zrobić za około 1 godzinę. Jedna porcja tego dania zawiera około 29g białka, 27g tłuszczu i w sumie 603 kalorii. Ten przepis służy 6. Za $1.69 za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. 29 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką mleko, mieloną wołowinę, sos worcestershire i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny do Jesień. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 65%, który jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka z makaronem i serowym kurczakiem, Serowy Makaron Wołowy Picante, oraz Serowy Makaron-Patelnia Wołowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko nasmaruj duże naczynie żaroodporne.
Zagotuj duży garnek wody.
Włóż makaron do garnka, gotuj od 9 do 11 minut, aż będzie al dente i odcedź.
Przełóż do przygotowanego naczynia żaroodpornego.
Na patelni na średnim ogniu gotuj i mieszaj mieloną wołowinę i cebulę, aż wołowina będzie równomiernie brązowa, a cebula miękka. Dodaj wino i kontynuuj gotowanie przez 1 minutę.
Dodaj mleko, musztardę i sos Worcestershire. Dopraw solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Kontynuuj gotowanie i mieszaj, aż się rozgrzeje.
Ubij mąkę na patelnię i stopniowo mieszaj 2 szklanki sera, aż się rozpuści.
Dodaj tymianek i pomidorki koktajlowe.
Wymieszaj patelnię z makaronem do naczynia żaroodpornego. Na wierzch z pozostałym serem.
Gotuj bez przykrycia 30 minut w nagrzanym piekarniku, aż będzie musujące i lekko brązowe.